Riso Scotti

GranFood Riso Scotti logo

Riso Scotti

Nr. 1 risotto in Italië

Riso Scotti verwerkt sinds 1860 de hoogste kwaliteit rijst uit Italië. De inmiddels zesde generatie van de familie Scotti blijft zich toewijden op kwaliteit en innovatie van de beste rijstsoorten, en is daarmee uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende rijstproducenten in Europa. Het bedrijf is gevestigd in Pavia (Lombardije), een regio van Italië die bekend staat om de rijstteelt. Riso Scotti staat bekend om de innovatieve productieprocessen en geavanceerde landbouwtechnieken, waarbij de nadruk ligt op het behoud van de voedingswaarden en natuurlijke smaak van de rijst.

Het Benelux assortiment van Riso Scotti beslaat dé meest iconische rijstsoort uit Italië: risotto rijst. Riso Scotti biedt uiteraard de pure rijstkorrel – Arborio en Carnaroli risotto – voor een traditionele bereiding met bouillon. Deze zijn verkrijgbaar in zowel retail als Foodservice verpakkingen.

Uniek zijn de Buona Idea risotto producten (betekenis: ‘Goed idee risotto’), die na 12 minuten koken rijk van smaak en smeuïg van structuur zijn. Deze productlijn is speciaal ontwikkeld om het bereiden van risotto gemakkelijk en snel te maken, zonder in te leveren op kwaliteit en smaak. Ze bevatten een mix van rijst en kruiden/specerijen, waarmee je zonder bereiding met bouillon, toch dezelfde heerlijke smaaksensaties van Truffel, Parmazaanse kaas en Porcini paddenstoelen ervaart.

Voor meer informatie, vul het contactformulier in.